Tsjechië

Tsjechië

Praag, Reuzengebergte, Moldau, Elbe, het zijn slechts een paar klinkende namen van Tsjechie. Tsjechie is een fantastisch vakantieland. De Tsjechische berggebieden zijn heerlijk om door te wandelen en te fietsen. En de winters ideaal voor de wintersport. Tsjechie is een land vol bezienswaardigheden. Historische steden als Telc, Kutna Hora en Olomouc. De bronnenbadplaats Karlovy Vary met begin twintig eeuwse grandeur. De intrigerende landgoederen Lednice en Valtice. De Nationale Parken Reuzengebergte en het Boheemse Woud.

Het klimaat van Tsjechie behoort tot het Midden Europese type waarin het klimaat van west naar oost een steeds sterker continentaal karakter krijgt. 

Mooie vakanties naar Tsjechie
Als ideaal vakantieland mag Tsjechie natuurlijk niet in ons aanbod ontbreken. Tsjechie heeft namelijk enorm veel te bieden. Vakantie is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar, dus doen wij er van alles aan om u voordelig en goed op weg te helpen.

Informatie over Tsjechie
Praag, Reuzengebergte, Moldau, Elbe, het zijn slechts een paar klinkende namen van Tsjechie. Tsjechie is een fantastisch vakantieland. De Tsjechische berggebieden zijn heerlijk om door te wandelen en te fietsen. En de winters ideaal voor de wintersport.

Bezienswaardigheden Tsjechie
Tsjechie is een land vol bezienswaardigheden. Historische steden als Telc, Kutna Hora en Olomouc. De bronnenbadplaats Karlovy Vary met begin twintig eeuwse grandeur. De intrigerende landgoederen Lednice en Valtice. De Nationale Parken Reuzengebergte en het Boheemse Woud.

Het klimaat in Tsjechie
Het klimaat van Tsjechie behoort tot het Midden Europese type waarin het klimaat van west naar oost een steeds sterker continentaal karakter krijgt. De gemiddelde temperatuur overdag bedraagt in Praag in de maand januari 9 graden en in de maanden juni, juli en augustus respectievelijk 30, 32 en 32 graden. Praag behoort daarmee tot een van de warmste en droogste plekken van Tsjechie.

Wandelen in Tsjechie
Tsjechie is een wandelland bij uitstek. Het gigantische wandelnet wordt nog steeds onderhouden en uitgebreid. De routes worden aangegeven met gekleurde bordjes. Echte wandelgebieden zijn het Boheemse Woud, het Reuzengebergte, het Boheems Paradijs, de Boheemse Karst, de Moravische Karst en de Hruby Jesenik.

Voordelige Vakantie aanbiedingen in Tsjechie
Altijd al een voordelige vakantie naar Tsjechie willen boeken? Dan is dit uw kans, bij ons vindt u de mooiste vakanties aanbiedingen naar Tsjechie welke u rechtstreeks boekt bij de eigenaar van de accommodatie.

Uitgaansleven Tsjechie
in de grote steden zijn veel uitgaansgelegenheden. Bioscopen, theaters, concertzalen. De Tsjechen zijn niet van die nachtbrakers. Vaak beginnen de voorstellingen dan ook vroeg in de avond.

Winkelen in Tsjechie
Tsjechie staat bekend om het Boheems glaswerk en kristal. Dit wordt verkocht in speciaalzaken en in galerieen. In Praag zijn klassieke warenhuizen, moderne winkels en winkelcentra. Typische souvenirs zijn geborduurde kleding, kant, edelstenen, bloedkoralen kettingen, houtsnijwerk, beschilderde paaseieren, marionetten, houten poppetjes, keramiek, glaswerk en kristal.

Bron (UwBoeking.com)