België

België

Belgie is een populaire bestemming om er even tussenuit te zijn. Maandelijks maken tienduizenden Nederlanders een citytrip naar mooie steden zoals Antwerpen, Brugge en Brussel lenen zicht uitstekend voor een stedentrip.

Door heel Belgie heb je bijzondere bezienswaardigheden. Aantal populaire bezienswaardigheden zijn:

Antwerpen, de opkomst van de haven in de twaalfde eeuw heeft ervoor gezorgd dat Antwerpen een lange loeiperiode heeft gekend. Antwerpen is daardoor een moderne stad. Belgische kust, de kuststrook is maar liefst 67 kilometer. Met bekende plaatsen zoals Blankenberge en Oostende. Er worden veel evenementen georganiseerd om vele toeristen te vermaken. Bierbrouwerijen, Belgie staat bekend als bierland. Er zijn weinig landen in de wereld die zo bekend om hun bier. Belforten, een belfort is een middeleeuwse wachttoren. Een andere naam voor belfort is hallentoren. Deze niet-religieuze torens treft je vooral veel aan in België en Frankrijk. Nederland telt er ook eentje. Deze staat in de Zeeuwse plaats Sluis. Technopolis, België telt meerdere attractieparken, speeltuinen en andere plekken waar vooral kinderen zich kunnen vermaken. Leuk én leerzaam is Technopolis in Mechelen. Door middel van proeven, demonstraties en filmpjes leer je van alles over wetenschap en techniek. Technopolis is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral populair onder de kinderen en pubers. Technopolis is niet voor niets een veel bezocht uitje tijdens schoolreisjes van Belgische scholen.

Voor wie wat langer weg wil, rust zoekt of juist lekker actief wil zijn, zijn de Belgische Ardennen een ideale bestemming. Zo kun je er uitstekend fietsen, wandelen, kanovaren, paardrijden of andere outdoor activiteiten ondernemen.

In het algemeen kun je stellen dat in het noorden van Belgie Nederlands - Vlaams wordt gesproken, en in het zuiden Frans - Waals. Het Vlaams kent echter een tal van variaties en dialecten, die vaak regio- of stadsgebonden zijn en die onderling flink van elkaar kunnen verschillen.

Ook Bed & Breakfasts kom je steeds meer tegen in Belgie. In de steden heb je keuze uit diverse Bed & Breakfast maar ook in de kleine dorpjes zijn er steeds meer mogelijkheden.